Zorgvrijwilligers met vakkennis

Zorg- en welzijnsprofessionals maken steeds meer gebruik van vrijwilligers om hun cliënten te ondersteunen in het dagelijks leven. Het blijkt echter niet altijd makkelijk te zijn om geschikte vrijwilligers te vinden die betrouwbaar, beschikbaar en flexibel zijn, én die kennis hebben van diverse doelgroepen en ziektebeelden. Denk aan cliënten met lvb, dementie of ggz-problematiek.

SIPI verzorgt op maat gemaakte trainingen voor (potentiële) zorgvrijwilligers binnen uw organisatie.

Training zorgvrijwilliger

Samen met uw organisatie inventariseren we waar de behoefte en wensen liggen voor de opzet en uitvoering van de training. Zo kunnen we uw huidige vrijwilligers bijscholen of samen een profiel opstellen voor nieuwe zorgvrijwilligers, die getraind en vervolgens ingezet kunnen worden als aanvulling op uw professionele hulpverlening.

Samen met uw organisatie bepalen we de wijze van werving&selectie en welke thema’s of vaardigheden aan bod moeten komen in de training. Uw wensen kunnen we eenvoudig integreren in de volgende SIPI-basismodules van de training:

  • Persoonlijke Ontwikkeling
  • Vaardigheden en Competenties
  • Deskundigheidsbevordering
  • Stage

Na het succesvol afronden van de training beschikt uw organisatie over een poule geschoolde en betrouwbare zorgvrijwilligers die door uw organisatie kunnen worden ingezet.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze zorgvrijwilligerstraining?

Neem dan contact op met de afdeling Zorg&Welzijn:

info@s-ipi.nl | 020-6382808

Scroll naar boven