Dagbesteding

Wij bieden bewoners laagdrempelige buurtgerichte Inloop-activiteiten en doelgroepgerichte MeeDoen-programma’s op diverse locaties. 

Sipi is al jaren actief binnen Zorg & Welzijn op wijk- en gemeenteniveau. We geloven in de eigen kracht van mensen en werken vanuit de praktijk en samen met de doelgroep. We kijken naar de behoeften van onze doelgroep en bieden passende ondersteuning. Daarnaast zetten we graag onze expertise in om andere zorgorganisaties te adviseren over cultuursensitief werken.

In onze dagbesteding richten wij ons op volgende doelgroepen:

  • LVB
  • Dementie/ouderen
  • Zorgmijders

Migranten

Veel oudere migranten ervaren eenzaamheid in hun dagelijks leven. Ze zitten veel thuis en hebben een beperkt sociaal netwerk. Ouderen hebben echter wel behoefte aan het ontmoeten van leeftijdsgenoten en het ondernemen van ontspannende activiteiten buitenshuis. Ze weten vaak niet dat dagbesteding bestaat of ze vinden de stap te groot om er naar toe te gaan. Sipi verkleint deze stap met ons aanbod van Wmo-dagbesteding.

Sipi dagbesteding

We bieden zinvolle en laagdrempelige dagbesteding voor ouderen in een voor hen vertrouwde en veilige omgeving. We bieden passende activiteiten die aansluiten op de interesses van onze cliënten waarbij we rekening houden met hun diversiteit.

Hoe wij werken

We werken aan het vergroten van hun netwerk, maatschappelijke participatie en hun zelfredzaamheid. Samen met de cliënten stellen we persoonlijke doelen op. Door groepsactiviteiten en individuele begeleiding wordt aan deze doelen gewerkt. Bovendien worden mantelzorgers zo tijdelijk ontlast bij hun zorgtaken.

De groepsactiviteiten zijn divers, met aandacht voor ontspanning,  creatieve en leerzame bezigheden. Ook organiseren we samen met partners uit de buurt voorlichting over zorg en welzijn. Daarnaast stimuleren we onze cliënten om kennis te maken met voorzieningen in de buurt, zoals een buurthuis of bibliotheek.

Doelgroep

De cliënten van de onze dagbesteding zijn 18+. Ze ervaren eenzaamheid en/of zijn chronisch ziek. Daarnaast is er veelal sprake van verminderde zelfredzaam op (een van) de leefdomeinen tijdsbesteding, sociaal netwerk of maatschappelijke participatie.

Voor onze dagbesteding hebben cliënten een Wmo-indicatie nodig. We houden met iedere nieuwe cliënt een kennismakingsgesprek. We vinden het belangrijk dat wij onze cliënten goed leren kennen.

Buurtteam Amsterdam

Buurtteam Amsterdam opent per april 2021 haar deuren. Sipi werkt samen met de buurtteams om de bewoners meer ondersteuning te bieden. Klik hier voor meer informatie over Buurtteam Amsterdam.

Locaties en groepen

SIPI is een gecontracteerd aanbieder Wmo-dagbesteding in de gemeente Amsterdam, de regio Gooi- en Vechtstreek en de regio Amersfoort.

Momenteel verzorgt Sipi dagbesteding op de volgende locaties:

  • Joubertstraat 15, 1091 XN Amsterdam
  • Javastraat 124, 1094 HG Amsterdam
  • Havikslaan 22, 1021 EK Amsterdam
  • Vrolikstraat 281, 1091 VC Amsterdam
  • Ottho Heldringstraat 3, 1066 AZ Amsterdam

Aanmelding of meer informatie?

Wilt u meer informatie of een cliënt aanmelden, neem dan met ons contact op:

T: 020-6382808
E: dagbesteding@s-ipi.nl

Scroll naar boven