Cultuursensitieve opvoed- en jeugdhulp 

Sipi biedt opvoed- en jeugdhulp in verschillende regio’s en gemeenten. Onze jeugdhulp bestrijkt de volle breedte: van basisvoorzieningen op buurt- en wijkniveau tot aan specialistische jeugdhulp voor jeugdigen en hun ouders.

In de begeleiding en trainingen werkt Sipi met beproefde, wetenschappelijk onderbouwde methodieken, waaronder de Sipi-methodieken Coach je Kind en Diamant. 

We zijn gespecialiseerd in

  • Steun bij opgroeien en opvoeden in twee culturen
  • Identiteitsproblemen bij jeugdigen, leidend tot gedrags- of psychische problemen
  • Ouders leren omgaan met de verstandelijke beperking van hun kind
  • Meervoudige problematiek, zoals schulden, armoede, sociaal isolement
  • Radicalisering en polarisatie

Waar werken wij?

Medewerkers van SIPI zijn werkzaam in de gemeente Amsterdam, de regio Amsterdam-Amstelland, regio Zaanstad-Waterland, regio Gooi & Vechtstreek,  regio Amersfoort en de gemeentes Almere en Dronten.

Meer weten?
Onze professionals komen graag bij u langs om te vertellen welke hulp wij kunnen bieden, hoe wij werken en we denken graag met u mee als u denkt aan doorverwijzing. Wij zijn te bereiken via de contactpagina.

Doorverwijzen of aanmelden?

Onze werkwijze

Wij maken gebruik van gangbare evidence-based methoden zoals Positief Opvoeden (Triple P niveau 3, 4, 5 en Stepping Stones). Daarnaast werken wij met twee, door Sipi zelf ontwikkelde en onderbouwde methodieken: Coach je Kind en Diamant – Identiteit en Weerbaarheid.

Beide methodieken zijn wetenschappelijk onderbouwd. Zie onder meer: Databank Effectieve Jeugdinterventies. Links voor Coach je Kind en Diamant

Coach je Kind

Sipi past de cultuursensitieve methode Coach je Kind al ruim tien jaar toe. Het is bij uitstek geschikt voor ouders met een migrantenachtergrond. Doel is dat de opvoedonmacht en –onzekerheid van ouders vermindert en hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid groeit, en de communicatie binnen het gezin verbetert.

Diamant

Diamant is een door Sipi ontwikkelde methodiek gericht op identiteitsontwikkeling en weerbaarheid van jongeren. Diamant richt zich op jongeren 12 tot 24 jaar met (migratiegebonden) identiteitsproblemen. Het maakt jongeren weerbaar tegen schooluitval, loverboyproblematiek of radicalisering. 

Scroll naar boven