Kies een taal

Nederlands

Welkom bij SIPI

SIPI_eerste_prijs_coach_taalverwerving.jpg

SIPI biedt Taal en InburgeringOpvoedhulp: Coach je Kind en Jeugdhulpverlening: DIAMANT.

De Stichting voor Interculturele Participatie en Integratie (SIPI) is een deskundige en innovatieve partner voor onderzoek, advies, training en opleiding op het gebied van inburgering, re-integratie, opvoeding en jeugd. SIPI werkt voor overheden (gemeenten, provincies en ministeries), het UWV, woningbouwverenigingen, scholen en welzijnsorganisaties, (jeugd)zorginstellingen. Daarnaast initieert SIPI eigen projecten en ontvangt daarvoor vaak (mede-)financiering van fondsen, zoals het Oranjefonds, VSB-fonds, Stichting Doen, Skanfonds en Stichting Instituut Gak. 

SIPI adviseert haar opdrachtgevers over opleidingen en trainingen voor hun medewerkers, maar ook voor de klanten van de opdrachtgevers. Het aanbod ontstaat in dialoog. Zo creëert SIPI een aanbod op maat voor iedere opdrachtgever. Daarnaast doet SIPI onderzoek naar problemen die samenhangen met de multi-etnische samenleving en adviseert hoe deze problemen aangepakt kunnen worden. 

Innovatief en professioneel
SIPI is een jonge organisatie die er veel aan doet om haar producten en diensten te blijven verbeteren. Hiervoor werkt SIPI onder andere samen met Fontys Hogescholen, het Instituut voor Taalonderzoek en Taalonderwijs Anderstaligen (ITTA), Primoris Educational Services en CINOP. Met ITTA ontwikkelde SIPI videomateriaal ter ondersteuning van het praktijkexamen inburgering. Met CINOP overlegt SIPI regelmatig over de kwaliteit van het aanbod. 

SIPI ondersteunt mensen om het heft in eigen hand te nemen, zodat zij beter functioneren in de Nederlandse samenleving.